Katsahdin tuossa kalenteriini ja totesin, että joulun lähestyminen tuo tullessaan tapahtumia kuororintamalla - niin omissani kuin tietenkin koko valtakuntaa ajatellen. Koko joulun ajan tapahtumavyyhti alkoi jo eilen, kun olin pikkuryhmäni kanssa esiintymässä "katukeikalla". Ihan pihalla ei sentään oltu, vaan paikallisessa pienten myyntihuoneiden ja kahvilan keskuksessa. Väkeä oli paikalla yllättävän paljon ja fiilis tosi hyvä, mutta tämä keikka opetti, että ko. paikka vaatii aina lavamiksauksen. Meitä oli eilen keikalla kahdeksan laulajaa. Menimme pieneen puolikaareen ja minä menin niin, että olin äärimmäisenä vasemmalla. Matkaa toiseen reunaan oli ehkä kolme metriä. Ja enhän minä kuullut yhtään, mitä sopraano-osasto lauloi. Siis todella vaikeaa pitää a) rytmi ja b) vire. Yleisössä oli ihan laulua oikeasti tuntevaa porukkaa ja he ainakin kohteliaasta totesivat, että vire oli ihan hyvä. Olkoon sitten niin. seuraavalla kerralla tuossa paikassa on joka tapauksessa laitettava jonkinlainen monitorointi - muuten ei tule mitään.

Tänään sitten isänpäivän ja seurakuntavaalien kunniaksi laulamme sen pienen seurakuntakuoron kanssa jumiksessa. Olemme varautuneet moneen lauluun, mikä sinänsä onkin hyvä asia, koska mitä sitä parin laulun takia ollenkaan viitsii lähteä liikkeelle. Lähtee samantien ja laulaa niin monta kuin ehtii. Ainakin viisi, ellei kuusi laulua tulee lauletuksi.

Meidän piti pikkuryhmän kanssa laulaa tänään yhdessä iltatilaisuudessa, mutta lopulta erinäisten yhteensattumien vuoksi tilaisuus peruuntui ja näin jäi aikaa esim. seurata jääkiekko-ottelua.

Kahden viikon päästä lauantaina on sitten seuraava ponnistus, kun menen johtamani ison kuoron kanssa samaan paikkaan, missä eilen laulettiin, Koska isossa kuorossa on nelisenkymmentä laulajaa, on sitten pakko pyytää porukkaa karsimaan ja maksimissaan 20 laulajaa voitaisiin ottaa tuohon keikkaan. Tällä kertaa on kyse joulukauden avaamisesta eli porukkaa on varmaan liikkeellä. Tätä kirjoittaessani en ole ihan varma, onko kuoro kuitenkaan lähdossä tilaisuuteen. Uskoakseni tiistaina varmistuu - toistaiseksi nimilista on aika lyhyt.

Kahden viikon päästä sunnuntaina on 1. adventti, mikä taas tarkoittaa Hoosiannaa. Adventin ajan musiikki kirkoissa on kirkkovuoden ajan kauneinta ja jo pelkästään siksi kannattaa käydä kirkossa joka sunnuntai. Joulukuun musiikkitapahtumiin palaan taas joulukuun lähestyessä.