Kesä oli tylsä. Ei säiden takia eikä siksikään, että kävin katsomassa aivan uusia ennestään tuntemattomia paikkoja niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Tylsyys johtui siitä, että kuoro- ja laulutoiminta oli lähes absoluuttisessa seisakissa. Kesälomalla olisi ollut hillittömästi aikaa treenata ja vaikka käydä keikoilla kesätapahtumissa, mutta kylmä totuus on se, että immeiset haluaa lomailla ja silloin kuoronjohtaja saa treenailla keskenään.

Pientä kesäpelastusta toi juhannusaatto, jolloin esiinnyimme pienellä kokoonpanolla seurakunnan juhannusjuhlassa kirkossa juuri ennen yleisen kokon polttamista. Johtajamme odotti sataa kuulijaa, mutta paikalla olikin ~ yllätys, yllätys ~ lähes kolmesataa juhannusillan juhlijaa ja niinpä käsiohjelmat pääsivät loppumaan kättelyssä.

Kesäpelastusta toi myös juhannuksen jälkeinen maanantai, jolloin menimme pienellä porukalla studioon tekemään äänitystä. Yhtä biisiä  veivasimme puoli päivää, mutta olihan se taas mielenkiintoista. Äänitys tehtiin a cappella-meiningillä, joten entistä ja aiempaa tarkempi piti olla.

Varsinaiseen asiaan pääsin sitten heinäkuun lopussa, jolloin pienryhmä aloitti valmistautumisen syksyn juttuihin. Elokuun lopussa meillä oli keikka, jota varten piti sitten puhaltaa pölyt pois nuoteista ja aloittaa sävelten järjestäminen kunnolliseen pakettiin. Lauloimme vanhoja biisejä, mutta mukaan matkaan otettiin myös aivan uusi, kesällä säveltämäni ja sovittamani teos, joka saikin uskomattoman paljon huomiota keikalla. Muutenkin keikka sujui käsittämättömän hyvin ja saimme olla tosikin tyytyväisiä.

Aloitin myös ison kuoroni kanssa viime viikolla. Onhan se taas mainiota seistä siinä edessä ja kuulla, kun laulajat hakevat äänensä ja tekevät monen kerroksen nuoteista laulumusiikkia ja huolimatta neljän kuukauden tauosta, ovat ne vanhat hyvin harjoitellut biisit niin hyvin kasassa, että saatiin tosi kunnollista kuoromusaa aikaiseksi ilman, että olisi pitänyt houkutella ja treenata paljon.

Tänään palaan laulamaan yhden kuoron riveihin ja ensi viikolla sitten siihen toiseen, joten ollaan taas päästy asiaan ja kunhan tulee lunta ja pääsen hiihtämään, alkaa tämä elo olla järjestyksessä.